Udruzi informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije na natječaju Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a prošao je projekt Bjelovarski robotički centar. Projekt je prijavljen u partnerstvu s IV. osnovnom školom i Veleučilištem u Bjelovaru. Ukupna vrijednost projekta je 2.175.373,25 kn, a financira se u 85 % iznosu EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i 15 % sredstvima državnog proračuna. Predsjednik Udruge gosp. Branko Raičković potpisao je u utorak 29.6.2021. godine ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova Udruge informatičara za popularizaciju STEM-a gdje smo planirani brojna predavanja i radionice za članove udruge, a zatim i organizaciju ljetnih i zimskih škola robotike za učenike s područja grada Bjelovara. Kroz projekt planiramo obići i sve osnovne škole Bjelovarsko – bilogorske županije i održati radionice za učenike i učitelje. Kroz projekt su planirana i dva Robo dana kojima želimo popularizirati robotiku kod učenika i šire javnosti. S ciljem jačanja kapaciteta planiramo i studijska putovanja u centre izvrsnosti, fakultete te posjete udrugama koje aktivno rade u STEM području. Posebno bi naglasila i opremanje stalnog postava, STEM učionice u IV. osnovnoj školi vrijedan gotovo 1 milijun kn, gdje planiramo uz opremanje informatičkom opremom, opremom za robotiku, namještajem i nabavu humanoidnih robota Peper i Nao.

Tajnica Udruge informatičara BBŽ Marina Balen

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Više o temi:

https://bjelovar.info/aktualno/vrijedni-ljudi-stvaraju-vrijedne-projekte-udruzi-informaticara-bbz-odobren-projekt-vrijedan-2-milijuna-i-175-tisuca-kuna/

https://www.bjelovar.hr/bjelovarski-roboticki-centar/

https://www.klikni.hr/bjelovar/2021/07/02/udruzi-informaticara-odobren-projekt-vrijedan-vise-od-dva-milijuna-kuna/

 

 

 

 

Udruzi odobren EU projekt – Bjelovarski Robotički Centar vrijedan 2.175.373,25 kuna