3.5.2016.   Regionalno natjecanje iz robotike

Croatian Makers Liga 1. kolo

IV. osnovna škola Bjelovar u organizaciji UIBBŽ

2016_04_informatika_22

Natjecalo se u sklopu “Croatian Makers” Lige. Svečanom otvaranju 1. kola, nazočili su i zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Lidija Novosel, zamjenica župana BBŽ Đurđica Ištef Benšić, ravnatelj IV. osnnovne škole Nikola Margetić, predstavnik Visoke tehničke škole Bjelovar Tomislav Pavlić, predstavnivik Croatia Makersa Dario Vlahović, predstavnik Udruge informatičara BBŽ Branko Raičković, te mnigi drugi.
Učenici, naše i susjednih županija, natjecali su se u sastavljanji, programiranju i vožnji robota. Na samom natjecanju između 60 natjecatelja, natjecalo se i šest učenika od 3. do 7. razreda naše škole. Svi su podijeljeni u dvije dobne skupine (3.-5. i 5.-8.razred). Osim bodovanja u brzini sastavljanja robota, bodovalo se i to, da su roboti morali slijediti krivudavu crnu crtu na podlozi podijeljenjenoj u 16 etapa. Naravno i uz mjerenje vremena.
Kako se natjecanje odvija paralelno u cijeloj hrvatskoj, rang lista će biti objavljena na državnoj razini.
Ovo natjecanje, kao i narednih 5, usmjereno je u prvom redu na edukaciju, popularizaciju i interes za STEM područje obrazovanja.
Zbog duge tradicije izučavanja robotike u IV osnovnoj školi , te izvrsne organizacije natjecanja, cijeli je događaj popraćen prilogom u centralnom dnevniku nove@tv.

Croatian Makers